donderdag 9 februari 2012

Eerste weekend en bezochte bezienswaardigheden

Op vrijdag 3 februari zijn we 's morgens om 9uur geland in de wereldstad Wenen.

Onze eerste dag was al meteen 'druk' aangezien we om 15uur reeds verwacht werden op de universiteit (departement Nederlandistik) voor de eerste kennismaking met onze docente, Julia Sommer.
Na deze ontmoeting hadden we eigenlijk al meteen zin in onze stage. We werden goed ontvangen en er werden reeds duidelijke afspraken gemaakt. Het viel ons wel al meteen op dat het een grote faculteit was omdat het eventjes duurde voordat we de juiste ingang gevonden hadden :). Het departement waar wij stage moeten doen is eerder een klein onderdeel van de universiteit.

Zaterdag en zondag was er dus nog tijd om in de stad te trekken. Op aanraden van de taxichauffeur hebben we enkele dingen bezocht:

- Schloß Schönbrunn + Tiergarten :
Dit is het kasteel van Sissi met omliggende parken. Hier hadden we een 'Winterpass' genomen zodat we 5 attracties konden bezoeken voor €25,00 per persoon. De wandeling door het kasteel was echt wel fijn om eens te doen, begeleiding werd aangeboden a.d.h.v. een soort telefoon die over elke kamer een verhaal vertelde. Als je echter het bruidskleed en de koetsen van vroeger wil bezichtigen moet je zeker eens in de 'Wagenburg' een kijkje nemen. Dit is ook wel de moeite waard en is in de Winterpass inbegrepen. Voor de echte Siss-fans is er ook nog het Siss-Museum, maar hier moet je zeker een volledige dag voor uittrekken. 

Ook de grootste dierentuin van Europa kan je hier in dit park bezoeken. Je kan er mooie wandelingen maken in de bossen en ook vele dieren bezoeken. Ook zeker de moeite waard met kinderen! 

- Das Haus des Meeres: Dit is een soort van 'aquatopia' met 9 verschillende verdiepingen. Reuzeschildpadden, apen, het leven van de werkende mieren, haaien, ... echt alle waterdieren kan je hier vinden. Ook heel leuk is het reuzegroot aquarium. 


- Der Donautürm: 
Dit is echt een aanrader voor verliefde koppeltjes! Dit is een toren met vanboven een ronddraaiend restaurant, deze biedt een uitzicht over heel Wenen. Een tafel hadden we niet gereserveerd, maar we hadden toch nog geluk dat er toevallig eentje vrij was om een glaasje wijn te drinken ;). In het restaurant kan je jezelf ook oriënteren d.m.v. de namen van de stadsdelen die aan het plafond hangen. Om naar boven te geraken, moet je de lift nemen die 6,2 m/s gaat dit is gelijk aan 22km/h. Hier hebben we ook een combinatieticket genomen met 'Das Riesenrad' (reuzenrad) voor €12,70.

- Das Riesenrad:
Het reuzenrad wordt ook wel het symbool van Wenen genoemd. De wagons zien er heel speciaal uit en je hebt hier ook de mogelijkheid om een wagon af te huren voor een romantisch diner of een ontbijt op 64,75m hoogte. Je draait eenmaal rond en de rit duurt zo'n 10 à 15 minuten. Het Riesenrad bevindt zich precies in een klein dorpje 'Wiener Prater' dat er heel gezellig uitziet. Het is eigenlijk een soort van attractiepark waar je de attracties afzonderlijk moet betalen. Dit heb ik nog niet kunnen bezoeken aangezien het pas terug opengaat rond maart. Ook Madame Tussauds is hier een bezienswaardigheid.


Foto's zullen nog volgen, maar ik heb er niet veel kunnen nemen omdat het vééél te koud was!
Groetjes!






Geen opmerkingen:

Een reactie posten